sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Valmista ja keskeneräistä.

Olen ollut laiskalla tuulella päivittämisen suhteen, mutta nyt otin asiakseni kuvata jo viikko sitten kotiutuneen pöllön. Ja tässä se on!

 
Edestä...

...ja takaa.

Pöllö odottaa nyt lumienlähtöä, että pääsee ulos. Sisällä paikkoja keramiikkatöille on kovin rajallisesti, koska meillä on monta kissaa, jotka kiipeilevät ja pudottelevat tavaroita.

Meinaa olla vähän haikea olo, koska pääsen keramiikkapajalle tämän kevään aikana enää korkeintaan kaksi kertaa, sniff. Savea on tuolla vielä köntti jäljellä, ja aion sen tehokkaasti tuhota ja saada polttoon vielä näiden kahden kerran aikana, ettei se jää kesäksi kuivettumaan kotiin. Eilen sain toteutetuksi jo kauan mielessä pyörineen Hemulin, jonka tutkailupaikka tulee olemaan jokin kukkapenkeistäni. Mietin kauan, kuinka saan Hemulille suurennuslasin ja tulin siihen tulokseen, että savesta on ihan turha edes yrittää. Niimpä tein sille käteen onkalon, johon sitten polttojen jälkeen saa laittaa suurennuslasin. Joko vääntelen sen vaan rautalangasta, tai sitten pyydän äitini apua. Hän tekee lasitöitä, ja saisi varmaan tehtyä lasista ja hopealangasta aika hauskan suurennuslasin! Kuonon ja käsien alle viritin mukeja ja tulitikkuaskeja tueksi kuivumisen ajaksi, ja vartalon sisään sanomalehteä, ettei niin herkästi lässähtäisi kun on melko painava. Tässä hän nyt kuivuu, keskellä keittiönpöytää: 




Mietin jo, että mitähän blogille tapahtuu, kun keramiikkatyöt jäävät kesätauolle. Onneksi posti toi hirvittävän määrän siemenpusseja, joita saa pian laittaa esikasvatukseen! Odotan niin innolla kevättä ja kesää, että pääsen laittamaan kukkapenkkejä ja kasvihuonetta. Kukkapenkkien suhteen en ole kovinkaan nipo, eli rikkaruohoja ei juurikaan nypitä ja kukat saavat kasvaa rennosti sekapenkeissään. 

Olen myös miettinyt, että josko viimein olisi tullut aika hommata se saumuri, jota olen haikaillut jo jonkun aikaa. Ompelukone löytyy, mutta pelkällä sillä on niin hidasta ja työlästä ommella, että ompelu on jäänyt tosi vähälle. Jokin kesäkäsityö on keksittävä, niin ehkä se voisi olla tuo ompelu! Saumuri on ainakin halvempi vaihtoehto, kun oma uuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti