perjantai 1. maaliskuuta 2013

Muki.  

Eilen oli pajapäivä ja tämä oli siellä valmiina. Muki on tehty pienen ilmapallon päälle (idea tuosta rakkaimmasta keramiikkakirjastani, jota olen jo useasti päässyt hehkuttamaan: Iloista keramiikkaa <3). Korva ja pohja on muotoiltu kaulituista suikaleista joihin (yllätys, yllätys) on painettu kuvio pitsinauhalla.



Raakapolttoon on sisäpuolelle laitettu vaaleanpunaista enkoopia (värjättyä savilietettä) ja ulkopuolelle vihreää. Viimeiseen polttoon väritön kiiltävä lasite.
Tuo ihana tuoli on mieheni jo edesmenneen mumman vanha. Niitä on kaksi ja toisesta olen jo raapinut pois kupruilevaa maalia sen verran, mitä käsipelillä lähti. On vielä vähän auki, mitä niille tehdään, mutta tuo valkoisen maalikerroksen alta paljastuva vihreä on mielestäni niin nätti, että voi olla, ettei niille tehdä juuri mitään. Nuo ovat olleet meillä jo jonkun aikaa, mutta vasta vähän aikaa sitten toin toisen sisälle ja aloin raaputtaa maalia.  Mikähän siinä on, että aina keväällä (ja syksyllä) alkaa "Strömsöttää" ja tekee mieli maalata, sisustaa ja uudistaa?


Kalevi taitaa photobombauksen jalon taidon.



Eilen oli pajalla minulla ja kaverillani hieman luomisen tuskaa, kun ei meinannut onnistua niin mikään! Pöllön kuljetin poltettavaksi (lapsen turvaistuimeen vyötettynä, turvallisuus ennen kaikkea) ja laitoin enkoopia pintaan ja se meni vielä ok. Mutta sitten kun ostin lisää savea, ei se meinannut totella yhtään! Kovasti yritin muotoilla siiliä ja sainkin sen lopulta valmiiksi, mutta tyytyväinen en siihen ole. Saa nähdä pelastaako lasitus sen.
Savea ostin kerralla kunnon köntin, koska minulla on pari ideaa kesää ja puutarhaa ajatellen. Ne ovat sen verran suuritöisiä ja aikaavieviä juttuja, että ajatelin tehdä niitä kotona kaikessa rauhassa ja kuljettaa pajalle sitten vasta polttoa varten. Tänään on vapaapäivä, joten saattaa olla että aloitan jo tänään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti